Over WIPS

WIPS is een joint-venture tussen SUEZ en Indaver, twee specialisten in het verwerken van afval. In opdracht van intergemeentelijk samenwerkingsverband ILvA zorgen zij voor de compostering van groente-, fruit- en tuinafval van de inwoners van het werkingsgebied van ILvA. Die verwerking gebeurt in de composteerinstallatie in Erembodegem, ten zuidoosten van Aalst.


Indaver exploiteert gespecialiseerde installaties en beheert intelligente systemen voor afvalbeheer. Indaver verwerkt jaarlijks circa 5 miljoen ton afval van de industrie, overheden en huishoudens. Indaver creëert waarde uit afval via de terugwinning van materialen en energie. Met de safe sink garantie voorkomen we dat schadelijke stoffen in de materialen- of voedselketen terechtkomen. Indaver ijvert voor de veilige, CO2-arme en energie-efficiënte sluiting van materiaalkringlopen. Indaver met hoofdzetel in België, beschikt over 31 operationele sites in Europa. Indaver is met haar 1662 werknemers actief in België, Duitsland, Ierland, Nederland, het Verenigd Koninkrijk, Frankrijk, Italië, Spanje en Portugal.


Met 90.000 medewerkers, verspreid over vijf continenten, is SUEZ wereldleider op het vlak van water-, afval- en materialenbeheer en voorloper in de grondstoffenrevolutie. In België is SUEZ Recycling & recovery Belgium NV een toonaangevend afvalverwerkingsbedrijf met 45 locaties en zo’n 750 voertuigen. Meer dan 1.900 medewerkers werken dagelijks aan een veilig, efficiënt en duurzaam afval- en materialenbeheer voor bedrijven, gemeenten en particulieren. Jaarlijkse verwerkt SUEZ in België meer dan 3 miljoen ton afval, waarvan 89% opnieuw ingezet wordt als grondstof of energie. SUEZ zet zet daarvoor innovatieve verwerkingsinstallaties, de recentste technologieën en ervaren experts in. Zo creëren ze vanuit uw afval nieuwe grondstoffen en eindproducten, warmte, stoom en elektriciteit – volledig volgens het principe van de circulaire economie.