Kwaliteitscontrole

De compost die WIPS produceert, wordt op kwaliteit gecontroleerd door VLACO, de Vlaamse compostorganisatie. Naast de kwaliteit van de compost, gaat VLACO ook de kwaliteit na van het volledige productieproces. Het keuringsattest dat aan WIPS afgeleverd wordt, garandeert dat de compost mag gebruikt worden als secundaire grondstof en voldoet aan de federale en regionale wetgevingen.

Vlaco controleert sinds 1992 de bedrijven die organisch-biologische afvalstoffen verwerken tot compost. Deze kwaliteitscontrole resulteert in een keuringsattest dat bijkomende garanties geeft aan de afnemer, ook in andere Europese lidstaten.

Door middel van staalnames en intensieve bedrijfsaudits controleert VLACO zowel de bedrijfsvoering, de inputstromen, het verwerkingsproces als het eindproduct. Deze controle is gestoeld op de Vlaamse en Federale wetgeving en is opgebouwd volgens een onafhankelijke en integrale benadering. Hiernaast is VLACO ook een Europees erkende certificeringsinstelling.

Op de website van VLACO vindt men steeds de lijst terug van bedrijven zoals WIPS die over een keuringsattest beschikken.